nieuws

Oplevering – Zware metalen in Utrechtse haven

Geen categorie

Vier zand- en grindtrechters in de Utrechtse haven zijn omgebouwd tot kantoren. Het interieur van de stalen tanks is door Studio NL-D ontworpen.

Oplevering – Zware metalen in Utrechtse haven

De opdracht bracht veel gepuzzel met zich mee. In de onderste verdieping, die taps toeloopt, zijn op een zeer beperkt oppervlak een wc, een archiefruimte, de voordeur en de trap ondergebracht. De bovenverdieping meet zeven bij zeven meter. Strookramen bieden uitzicht op het stadsdeel Parkhaven, dat sinds 1995 in ontwikkeling is.

De aansluiting op het maaiveld was een bijzondere uitdaging. Twee aan twee zijn de U-trechters (zoals ze heten) ontsloten door een stalen trap. De aanraking met het maaiveld is beperkt tot deze twee trappen en tot de zestien dunne poten die de tanks dragen. Het terrein waarop de U-trechters staan is publiek toegankelijk.

Reageer op dit artikel