nieuws

Oplevering – Transformatie Kennemer College Beverwijk

Geen categorie

Vorige week is de nieuwbouw van het Kennemer College, havo/vwo locatie Büllerlaan, Beverwijk, officieel geopend. Projectarchitect Maarten Grasveld van Architectenbureau LIAG transformeerde en overkapte een bestaande binnenplaats van 30 bij 30 meter tot aula en mediatheek.

Oplevering – Transformatie Kennemer College Beverwijk

Met de renovatie moesten een aantal problemen van de oude school worden opgelost zoals de lange looplijnen naar de verschillende afdelingen met een grote stroom leerlingen die zich na iedere les door de nauwe gangen moest persen. Er waren te weinig lokalen en de bestaande lokalen waren te klein. Er was geen duidelijk centrum/hart in de school en de entree was te klein.

Door het overdekken van de ‘binnencour’ is een groot atrium ontstaan, met daarin de aula en op de eerste verdieping de mediatheek. De bestaande aula is verbonden met het atrium, door middel van grote beweegbare deuren. Hierdoor werd ook de gewenste uitbreiding van de aula gerealiseerd. De beide ruimtes kunnen naar believen worden gescheiden of gezamenlijk worden gebruikt. 

Vier asymmetrische stalen bomen dragen de vloer van de mediatheek, dit om het aantal dragende kolommen in het Atrium te beperken. Op de uiteinden van de takken hiervan staan opnieuw asymmetrische bomen, die het dak dragen. Tijdens het ontwerp is intensief overleg geweest over de vorm en maatvoering van de bomen om de constructieve logica te combineren met het gewenste architectonische beeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels