nieuws

Oplevering – Máxima opent Da Vinci College

Geen categorie

Op vrijdag 9 november zal HKH Prinses Máxima het Da Vinci College in Dordrecht openen

Oplevering – Máxima opent Da Vinci College

Het gebouw is ontworpen door Mecanoo architecten en gebouwd door Heijmans/Proper-Stok. Op 22.000 m2 werken verschillende onderwijsinstellingen zoals een havo en een vwo, een hbo en post-hbo opleiding samen met het bedrijfsleven. In totaal zijn er negen leerhuizen. De verschillende onderdelen zijn verbonden door middel van pleinen, stegen en hoven. Afwisseling in materiaalgebruik geven de leerhuizen elk een eigen identiteit en symboliseren tegelijkertijd de trots van het ambachtelijkheid. Het architectonisch concept straalt de onderwijsvernieuwing uit die de school en de gemeente Dordrecht voor ogen hadden.

Reageer op dit artikel