nieuws

Nominaties WoodChallenge 2007

Geen categorie

De Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en Centrum Hout hebben de WoodChallenge ingesteld. De initiatiefnemers willen met deze prijsvraag studenten aansporen te excelleren in het toepassen van hout.

Dit jaar werden in totaal veertien opmerkelijke prestaties, technieken, ontwerpen, commerciële, innovatieve en praktisch uitvoerbare ideeën ingezonden van studenten uit het hoger Technisch Onderwijs (6), Hogescholen (3) en vanuit en Hout- en meubileringcolleges (5).

De jury selecteerden de onderstaande nominaties:

– ‘An application of massive timber in a multi-storey housing design’ door Ard-Jan Lootens en Bas Boellaard van de Christelijke Hogeschool Windesheim Zwolle, studierichting Bouwkunde, afstudeerrichting Architectuur en Constructie.

– ‘Droom van een kast’ door Jenske Dijkhuis van de Gerrit Rietveld Academie Amsterdam, studierichting Rietveld Design Lab, afstudeerrichting Industriële vormgeving.

– ‘Houtverbinden met hoge sterkte staal’ door Mathijs Kranenburg en Jordi van Groessen van de TU Delft, faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen, studierichting Civiele Techniek, afstudeerrichting Structural Engineering.

– ‘A Design tool for timber gridshells’ door Matthijs Toussaint van de TU Delft, faculteit Civiele Techniek, studierichting Civiele techniek, afstudeerrichting Building Engineering.

Belangrijkste criteria bij de beoordeling van de inzendingen zijn durf en visie, techniek, vormgeving en commerciële potentie. Daarnaast is gekeken naar het vernieuwende karakter, de consistentie in ontwerp en uitvoering, de wijze van toepassing, de praktische uitvoerbaarheid, de bijdrage aan het imago van hout, milieuaspecten en natuurlijk de getoonde liefde voor hout.

De winnaars worden vandaag bekend gemaakt tijdens het seminar Wood Meets Architecture in Amstelveen.

Reageer op dit artikel