nieuws

Nominaties Rietveldprijs bekend

Geen categorie

Afgelopen zondag zijn de nominaties van de Rietveldprijs bekend gemaakt. Uit de totale bouwproductie van de afgelopen twee jaar heeft de jury 12 projecten geselecteerd.

Deze projecten werden zondag door de architecten op pecha kuchiaanse wijze – dat wil zeggen 20 dia’s in twee-en-een-half minuut – gepresenteerd. Daarna verwoorde de jury in dertig seconden haar mening over het project. 

Tijdens een debat over de toekomstige ontwikkelingen in Utrecht besliste de jury over de uiteindelijke nominaties. Juryvoorzitter Ton Schaap maakte bekend dat Het Hijmans van den Berghgebouw van EEA Architects, de cockpit van ONL, de brede school Forum ’t Zand van Venhoeven CS en woongebouw Het Bolwerk van bOb van Reeth zijn geselecteerd als kanshebbers voor de Rietveldprijs 2007. In januari 2008 wordt de winnaar bekend gemaakt.

www.rietveldprijs.nl/

  

Reageer op dit artikel