nieuws

Nieuwe ontwikkelingen in de Rivierenbuurt van Den Haag

Geen categorie

Strabag Bouw en Ontwikkeling is in een door de gemeente georganiseerde competitie uitverkoren om op de hoek van het Spui en Lamgroen het door hun ingediende project verder te ontwikkelen. Het kathedraalachtige, ovaalvormige wooncomplex is ontworpen door Soeters Van Eldonk Architecten. Naar verwachting zal het gebouw eind 2010 gerealiseerd zijn.

De vijftig meter hoge toren gaat onderdak bieden aan 63 luxe koopappartementen, 900 vierkante meter commerciële ruimte in de plint en een inpandige parkeergarage. Volgens wethouder Marnix Norder van Bouw en Wonen scoorde het plan van Strabag het beste op alle beoordelingscriteria, met name op het gebied van duurzaamheid. De lucht in het gebouw wordt op een natuurlijke wijze geventileerd middels een atrium over de volle hoogte van het gebouw. De meeste appartementen zijn bovendien voorzien van ruime balkons. Door de ovale vorm oogt het gebouw vanaf de Bierkade rank, maar vanuit het Zieken is het beeld anders, daar toont de toren veel breder. 
Architect Rob Krier, de ontwerper van het stedebouwkundig plan voor de Rivierenbuurt, is gevraagd te adviseren tijdens de verdere uitwerking van het ontwerp. Zo kan er een goede samenhang ontstaan met de ander plannen in deze buurt. 

De sloop van het huidige gebouw kan pas beginnen als de gemeente volledig eigenaar is van alle grond, appartementen en bedrijfsruimte. De uitspraak van de in gang gezette onteigeningsprocedure wordt over twee maanden verwacht.

Reageer op dit artikel