nieuws

‘Motivatie’ wint Europese Studentenstaalprijs

Geen categorie

De Europese Studentenstaalprijs is dit jaar gewonnen door Mark Mes. Hij ontving de prijs voor zijn afstudeerproject ‘Motivatie! Motivatiecentrum strafrechtelijke opvang verslaafden’.

‘Motivatie’ wint Europese Studentenstaalprijs

De jury sprak van een uitzonderlijk architectonisch ontwerp met een prominente rol voor staal. Het ontwerp is afgestemd op de verschillende fasen in het resocialisatieproces. De fasering bestaat uit opvang in drie afdelingen: een gesloten, half open en een open afdeling. In de gevel is de structuur van strekmetaal gebruikt om het karakter van de afdeling uit te dragen. Voor de gesloten afdeling is een fijnmazige, gesloten structuur toegepast. De mazen vergroten zich naar gelang het karakter van de afdelingen zich meer naar de buitenwereld opent.

Voor de binnenhof van de halfopen afdeling dient het metalen ‘bladveer’ raster als optrekbare zonwering. De relatief open structuur van de gevel biedt aan de gestraften perspectief op de volgende fase van de behandeling teneinde zo de motivatie te verbeteren om de behandeling te ondergaan.

De European Steel Design Awards for Students worden elke twee jaar uitgereikt door de European Convention for Constructional Steelwork. 

Eerder won Mark Mes met zijn gebouwconcept ‘Motivatie!’ al de Nederlandse StudentenSTAALprijs  van de Vereniging Bouwen met Staal. 

Reageer op dit artikel