nieuws

Krijn de Koning wint Sikkensprijs 2007

Geen categorie

Krijn de Koning is er met de Sikkensprijs 2007 vandoor gegaan. Hij krijgt volgens de jury de prijs vanwege zijn uitgesproken ingrepen in de bestaande ruimte waarbij kleur een specifieke rol speelt.

Krijn de Koning wint Sikkensprijs 2007

De eerste Sikkensprijs werd in 1959 uitgereikt aan Gerrit Rietveld. Daarna was het de beurt aan onder meer Le Corbusier, Theo van Doesburg en Donald Judd. 

Krijn de Koning (1963) heeft sinds het begin van de jaren negentig in binnen- en buitenland rond de honderd ‘site-specific’ kunstwerken gerealiseerd. Zijn architectonische ingrepen bestaan uit wanden, vloeren, een volledige constructie of enkel uit kleur. Door middel van kleur en vorm, maar ook gevoel en sfeer, roept hij een zintuiglijke beleving van de ruimte op die de interactie tussen het publiek en de gebouwde omgeving op geheel eigen wijze ter discussie stelt.  

De Sikkensprijs wordt op 1 december in Rotterdam uitgereikt. Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt de Piet Mondriaanlezing gehouden waarvoor de Londense organisatie Artangel is uitgenodigd. 

www.sikkensfoundation.org

www.artangel.org.uk

www.krijndekoning.nl

Reageer op dit artikel