nieuws

KCAP wint ontwerpcompetitie

Geen categorie

Onlangs heeft KCAP Architects and Planners de prijsvraag gewonnen voor het masterplan voor Shenyang.Het masterplan betreft 16.000 huizen en 200.000 vierkante meter commerciële en gemeenschappelijke voorzieningen in een nu nog landelijke omgeving van 70 hectare.

KCAP wint ontwerpcompetitie

In het plan van KCAP dienden de oude bomen die op het terrein staan geïntegreerd te worden in het plan. Dit geldt ook voor een pompstation en een reeds bestaande pijpleiding en een wateraansluiting. In het noorden wordt het gebied begrensd door de Hun. In het zuiden vormen een derde rondweg en de universiteit de grens. 

Het masterplan creeert op de linkeroever ruimte voor een acht kilometer lange stad die parallel aan de rivier komt te liggen. Aan beide zijden van de rivier komen stedelijke voorzieningen. Hierin vormt de rivier Hun het ‘groene’ centrum. 

In het overkoepelende masterplan wordt het gebied in de omgeving van de rivier een zelfstandig dorp. Een archipel van districten met ieder een eigen centrum, vormt hierin de verdere basisstructuur van het plan. 

 

Reageer op dit artikel