nieuws

Interieur – Tussen hard en zacht

Geen categorie

Contrasten tussen hard en zacht, dik en dun kenmerken de nieuwe collectie van Living Divani. Duidelijk geïnspireerd door het werk van Charles en Ray Eames en andere stoelontwerpen uit de jaren vijftig is de Looper, ontsproten aan het brein van de architecten Harry & Camila. Een kunststof kuip met zachte lijnen staat op een retro-onderstel van hard verchroomd staal. De met afneembare leer of stof beklede schuimrubberen zitting zorgt voor kleur.

Interieur – Tussen hard en zacht

Piero Lissoni tekende voor de nieuwe île club-sofa. Deze bank heeft een diepe zit en is bijzonder zacht door de vulling met ganzendons, waardoor het aan een veilig nest doet denken. De massief ogende zitkussens leunen op een open, dun roestvast stalen frame; een constructie die de tegenstellingen tussen dik en dun op scherp zet en de perceptie van gewicht en kracht ter discussie stelt. De leren of stoffen bekleding is ook hier volledig afneembaar. 

www.livingdivani.it

Reageer op dit artikel