nieuws

Interieur- Nieuwe kleuren voor designklassieker

Geen categorie

De stapelbare kunstof 40/4 van David Rowland, al veertig jaar lang een bestseller, is door producent Howe voorzien van vier nieuwe kleuren.

Interieur- Nieuwe kleuren voor designklassieker

Van dit ontwerp uit 1964 zijn meer dan acht miljoen exemplaren verkocht, waarschijnlijk vanwege het klassieke, tijdloze ontwerp en de comfortabele zit. De stoel dankt zijn naam aan het   feit dat 40 stoelen op elkaar gestapeld samen vier ‘feet’ hoog zijn. De 40/4 is daarbij bijzonder gemakkelijk te stapelen, vanwege het ontwerp glijden de stoelen gemakkelijk in en weer uit elkaar.

Voor de kunststof versie heeft de Deense fabrikant Howe nu vier nieuwe kleuren ontwikkeld, zodat de stoel nog veertig jaar mee kan. De kleuren zijn getiteld Blue Eyes, Mandarin, Apple en Ayers Rock Red (naar de oeroude rots in de Australische outback). Met de nieuwe kleuren wil Howe de inzetbaarheid van de 40/4 vergroten. De bestaande kleuren, zwart, grijs en kokos, blijven ook leverbaar. 

www.howe.com

Reageer op dit artikel