nieuws

Interieur – Japanse eenvoud voor Magis

Geen categorie

De Japanse designer Naoto Fukasawa staat bekend om zijn super-minimalistische maar fraai uitgevoerde ontwerpen, waarbij functionaliteit voorop staat. Ook zijn nieuwe Déjà-Vu-serie voor het Italiaanse merk Magis blinkt uit in eenvoud.

Interieur – Japanse eenvoud voor Magis

De in 1956 geboren Fukasawa maakte naam in de designwereld met helder vormgegeven huishoudelijke producten en electronica, zoals cd-spelers, mobiele telefoons, waterkokers, televisietoestellen en broodroosters. Zo is hij art director van het Japanse merk MUJI, dat producten verkoopt zoals huishoudelijke apparaten en kantoorartikelen en een beetje vergelijkbaar is met onze Hema, en zette hij vier jaar geleden de productencollectie ±0 op. 
Fukasawa heeft meer dan vijftig designprijzen in de wacht gesleept, zowel in Europa als in Amerika. 

Voor Magis ontwierp hij de Déjà-Vu-collectie, die dit jaar op de Salone del Mobile in Milaan werd gepresenteerd. Deze serie is gebaseerd op de eenvoudige vorm van de traditionele keukenstoel en eettafel, functioneel en zonder poespas. De tafel heeft een onderstel van aluminium en twee soorten mdf bladen, een ovale en een ronde, die kunnen worden geleverd in een eiken- of wengéfineer of wit gelakt. De bijzonder eenvoudig uitziende stoel is van geborsteld aluminium, waarvan de achterkant van de rugleuning kan worden geleverd in hout, uitgevoerd in een eiken- of wengéfineer, of in zwarte of witte lak.  

www.magisdesign.com

Reageer op dit artikel