nieuws

Genomineerden Mart Stamprijs 2007 bekend

Geen categorie

De directie van Thonet B.V. Nederland en de redactie van de Architect reiken op 29 november a.s. in Breda voor de eerste maal de Mart Stamprijs uit. De Mart Stamprijs wordt ieder jaar uitgereikt voor de beste stoel die door een ontwerper is gemaakt in het jaar voorafgaand aan de toekenning. Hiervoor zijn drie stoelontwerpen genomineerd. De winnaar ontvangt een bedrag van 5.000 euro. Deze prijs is een aanmoedigingsprijs voor ontwerpers, met als doel een vernieuwend stoelontwerp te realiseren voor de projecten- en de consumentenmarkt.

Dé drie nominaties
Uit de in totaal 70 inzendingen zijn de volgende drie ontwerpen geselecteerd:

Stoel van multiplex van Ben Cohen (De Nijl Architecten)
Een elementaire stoel met een grote schoonheid, die is gemaakt van tien latten en twee frames en die in een handomdraai in elkaar is te zetten. 

def-cohen.jpg

CV -/- 2o van Marian Duijvestijn 
Een stoel met een warme uitstraling, gemaakt van een tempura matras waarin een frame met drie scharnierpunten is verwerkt, zodat ze kan worden uitgeklapt en op meerdere manieren kan worden gebruikt. 

def-duijvestijn.jpg

Framestoel van Wouter Scheublin 
Een lichtgewicht houten stoel met een geheel eigen karakter die een fascinatie verraadt voor constructie. 

Foto’s: Arjen Veldt 

De drie genomineerde stoelontwerpen worden gepubliceerd in de Architect interieur die op 29 november 2007, de dag van de prijsuitreiking, verschijnt.

Vakkundige jury 
De jury van de Mart Stamprijs 2007 bestaat uit Evelyne Merkx (Merkx + Girod architecten), Tineke Groen (Studio Groen + Schild) en Jeroen Junte (de Volkskrant). Secretaris van de jury is Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect).

Feestelijke prijsuitreiking
Op 29 november a.s. vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats in Breda, gelijktijdig met de uitreiking van de Lensvelt de Architect Interieurprijs 2007. Aan de Mart Stamprijs is een bedrag van 5.000 euro verbonden. Ze zal worden uitgereikt door Philipp Thonet.

Meer informatie
Hebt u verdere vragen over de inhoud van de prijs dan kunt u contact opnemen met Harm Tilman, hoofdredacteur van de Architect, 070 – 378 04 06, h.tilman@sdu.nl 

Reageer op dit artikel