nieuws

Dutch Design Week morgen van start

Geen categorie

Morgen gaat de Dutch Design Week van start. Van 20 tot en met 28 oktober vormt Eindhoven voor de zesde keer het centrale designknooppunt van Nederland. Bezoekers kunnen kennis maken met alle facetten van Nederlands ontwerp.

Dutch Design Week morgen van start

Meer dan 130 deelnemers tonen op ruim 40 grote en kleinere locaties, verspreid door Eindhoven, de stand van zaken binnen Dutch Design. Vrijwel alle ontwerpdisciplines komen aan bod; productontwerp, grafisch ontwerp, ruimtelijke vormgeving, maar ook designmanagement en textiel en mode. Naast exposities van gevestigde bureaus en bekende ontwerpers is er veel aandacht voor aanstormend talent en pas afgestudeerden.

Het programma omvat exposities, lezingen, workshops, congressen, bedrijfsbezoeken en een aantal feesten. Dit jaar kunnen bezoekers op www.dutchdesignweek.nl van tevoren hun eigen programma samenstellen dat aansluit bij hun interesses. Vrijwel alle activiteiten zijn gratis te bezoeken en door middel van ‘Design Shuttles’ zijn de verschillende locaties met elkaar verbonden.

Wie wat waar? 

Uitreiking en expositie van de Nederlandse Designprijzen.

Hollandse Huiskamer: toonaangevende Nederlandse ontwerpbureaus en andere bedrijven laten de laatste ontwikkelingen binnen hun werkveld zien en verzorgen presentaties, lezingen en workshops.

Design on Wheels Show: expositie over niche ‘vehicle design’ met meer dan 15 ‘concept cars’.

Design United: tentoonstelling waar innovatief werk van de Technische Universiteiten Delft, Eindhoven en Twente wordt getoond. 

Smalle Haven: gebied in de binnenstad van Eindhoven waar een groep creatieven uiteenlopende, designgerelateerde activiteiten organiseert.

Graduation Galleries: pas afgestudeerden van Design Academy Eindhoven tonen voor het eerst hun werk aan een groot publiek. Design Academy organiseert ook het congres Design Minds 2007, over design en marketing.

Design zoekt kopers!: op 27 en 28 oktober in het Klokgebouw verkopen vormgevers uit alle disciplines zelf hun producten. 

Meer dan 40 overige locaties: door de hele stad stellen ontwerpstudio’s, galeries en andere bedrijven hun deuren open om de bezoeker te laten ervaren hoe design tot stand komt.

Klik hier voor het volledige programma.

Reageer op dit artikel