nieuws

Buurtbewoners kiezen stedebouwkundig bureau

Geen categorie

Onder het motto ‘Wie bouwt mee aan een nieuwe buurt? Kom en kies!’, hebben in Eindhoven de bewoners van het Vredesplein en omgeving gezamenlijk bepaald welke stedebouwkundig bureaus hun nieuwe buurt vorm gaat geven. Ruim tachtig bewoners kozen uit een selectie van drie voor de Architecten Werkgroep Tilburg. Hiermee is een belangrijke stap gezet in het wijkvernieuwingsproces in Oud-Woensel.

Architecten Werkgroep Tilburg krijgt door deze uitverkiezing de opdracht tot het maken van een stedebouwkundig plan voor het gebied tussen de Van Kinsbergenstraat/Kronehoefstraat en Woenselse Markt/Bosdijk. In dit gebied gaat woningcorporatie Domein ruim vierhonderd woningen slopen en vervangen door nieuwbouw. Ook de openbare ruimte wordt opnieuw ingericht. Het project zal zijn beslag krijgen in de loop van 2010. 

Volgens de gemeente en de woningcorporatie was het in dit proces een vanzelfsprekende zaak dat de bewoners een bepalende stem hebben in de keuze van het stedebouwkundige bureau. Vanaf het begin van het wijkvernieuwproces in Oud-Woensel kregen de bewoners mogelijkheid om samen met ondernemers en ander betrokkenen mee te denken en mee te praten in werkgroepen. Ook bij de verdere uitwerking van de plannen zullen de bewoners een rol krijgen. Deze werkwijze is een primeur voor Eindhoven en wordt door de bewoners zeer gewaardeerd.

www.eindhoven.nl

Reageer op dit artikel