nieuws

Bouwkundestudenten TU Delft bij nominaties ZHVP

Geen categorie

Drie studenten Architectuur van de faculteit Bouwkunde TU Delft zijn genomineerd voor de Zuid Hollandse Vormgevingsprijs 2007, in de categorie Ruimtelijk Ontwerp. De genomineerden zijn allen afkomstig uit het afstudeerlaboratorium Architecture Hybrid Building. Het gaat om Luuk Stoltenborg, Oscar Arce Gonzales en Carien Akkermans.

De Delftse spoorzone is dit jaar het thema van de Zuid Hollandse Vormgevingsprijs, die drie categoriën kent: ruimtelijk ontwerp, visuele communicatie en productontwerp. In totaal zijn er 42 inzendingen waarvan er 4 genomineerd zijn in de categorie ‘ruimtelijk ontwerp’ en 4 in de categorie ‘productontwerp’. Er zijn dit jaar geen nominaties voor ‘visuele communicatie’.

De Zuid Hollandse Vormgevingsprijs is een prijs van 2500 euro per categorie en ondersteunt jonge ontwerpers van de Zuid Hollandse onderwijsinstellingen. De provincie Zuid-Holland reikt deze prijs voor de zestiende keer uit. Ook is er een publieksprijs aan verbonden en van de inzendingen wordt een publicatie gemaakt.

Op 1 november wordt de winnaar bekend gemaakt, voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling waarop alle 42 inzendingen te zien zijn. De prijsuitreiking en tentoonstelling bevinden zich in de hal van de Gist- en Spiritusfabriek van het DSM hoofdkantoor in Delft. 

De tentoonstelling is van 1 tot 25 november van woensdag tot en met zondag van 12.00 – 18.00 uur te bezichtigen. De toegang is gratis. Vanaf de opening van de tentoonstelling kan iedereen zijn voorkeur uit spreken voor een bepaald project. De publieksfavoriet met de meeste stemmen wordt daarna bekend gemaakt.

Stoltenborg maakte een ontwerp voor een gecombineerd station/stadskantoor, de inzending van Arce Gonzales heet Strips en die van Akkermans Urban Gesture. Meer genomineerden zijn te vinden op zhvp.nl

bron: TU Delft

Reageer op dit artikel