nieuws

Atelier Zuidvleugel: DE FINALE

Geen categorie

Atelier Zuidvleugel houdt op te bestaan. Het ontwerpen aan de Zuidvleugel blijft echter doorgaan. Voor Atelier Zuidvleugel reden om op 1 en 2 november de eindmanifestatie ‘De Finale’ te organiseren.

Het Atelier Zuidvleugel, opgericht als vrijplaats voor het regionale ontwerp, onderzocht de ruimtelijke samenhang van de Zuidvleugel van de Randstad, en welke opgaven op de regionale schaal richting kunnen geven aan de planning van de Zuidvleugel.

Het atelier is een initiatief van de Provincie Zuid-Holland. Partners zijn de Provincie Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam, de gemeente Den Haag, het Bestuurlijk Platform Zuidvleugel, het Ministerie van VROM en de kennisprogramma’s Habiforum en Transumo.

De Finale
Op donderdag 1 november vindt het symposium ‘Het Regionale Ontwerp in Actie’ plaats in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), waarbij de regionale planning van de Zuidvleugel in al haar facetten aan de orde zal komen. Nog éénmaal komt het Atelier Zuidvleugel bijeen met de partijen en betrokkenen met wie de afgelopen 2,5 jaar intensief is samengewerkt. De balans wordt opgemaakt en de agenda voor de toekomst wordt gezet.

Op vrijdag 2 november stelt het Atelier Zuidvleugel het publiek in de gelegenheid om de Zuidvleugel te ontdekken, waarbij de bezoeker bijna letterlijk aan de hand wordt genomen door een bij het kunstproject Panorama Zuidvleugel betrokken kunstenaar.

Op vrijdag 2 november is er een afsluitende feestelijke borrel. 

Bron: Atelier Zuidvleugel

Reageer op dit artikel