nieuws

Architectuur Film Festival

Geen categorie

Van 11 t/m 14 oktober 2007 wordt voor de vierde maal het Architectuur Film Festival Rotterdam georganiseerd. Tijdens de vier festivaldagen worden films vertoond, zijn er debatten en lezingen.

Het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) heeft dit jaar als thema ‘horizon’. De wereld wordt immers steeds groter, maar onze mentale horizon lijkt niet echt mee te groeien. De technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat grenzen vervagen en nieuwe horizonnen ontstaan. Natuurlijk heeft dit grote invloed op de stedenbouw en de infrastructuur. Zo komen er steeds meer wegen bij, maar is er ook een groeiende virtuele wereld waarvoor je je huis niet eens meer uit hoeft.

Op donderdag 11 oktober opent het festival met de vertoning van Radiant City, die hier haar Nederlandse primeur beleeft. Dit hilarische epos laat zien hoe er wordt gebouwd, geleefd en gedacht in de buitenwijken van Noord-Amerika. De filmmakers Gary Burns, bekend van de comedy Waydowntown, en Jim Brown laten politici, ontwikkelaars en bewoners aan het woord. Het is duidelijk dat iedereen er anders tegenaan kijkt en handelt vanuit persoonlijke belangen. De film wordt vertoont in het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. De film start om 20.30 uur, de zaal is open vanaf 19.30. 

Meer informatie over het Architectuur Film Festival Rotterdam vindt u op www.affr.nl. Tip: van een aantal films zijn previews te zien. Een aantal korte films staat in zijn geheel op Youtube en is doorgelinkt via de website van het AFFR.

Reageer op dit artikel