nieuws

Wanders nodigt creatieve industrie uit

Geen categorie

Ontwerper Marcel Wanders wil eind volgend jaar in het Amsterdamse Westerhuis een cultureel verzamelgebouw opzetten. Dit voormalig schoolgebouw in de Jordaan moet het vlaggenschip worden voor kunst en cultureel ondernemerschap en een impuls zijn voor de creatieve industrie in de binnenstad. Het is Wanders’ bedoeling dat het Westerhuis een grote aantrekkingskracht zal hebben op zowel de buurtbewoners als toeristen en nationale bezoekers.

Wanders nodigt creatieve industrie uit

Wanders nodigt zowel startend, jong talent als gevestigde organisaties uit om zich in te schrijven voor een bedrijfsruimte. Bij de selectie zal worden gestreefd naar een uitgebalanceerde mix van cultuurvormen en er wordt gekeken of de bedrijven een meerwaarde hebben voor de buurt, de stad en elkaar. 

Het Westerhuis bestaat uit vijf vierdiepingen en heeft een totale oppervlakte van 5500 m2. Ook Wanders zelf zal zijn intrek nemen in het pand. De ruimtes die na de verbouwing zullen worden opgeleverd, zijn beschikbaar vanaf 1 november 2007. Tot die periode zal er ook tijdelijk worden verhuurd. 

Inschrijven kan tot 15 januari op Wanders’website. 

www.marcelwanders.com

Reageer op dit artikel