nieuws

Voetbaltempel WK 2010 door Nederlanders gebouwd

Geen categorie

De werkmaatschappij Interbeton van Koninklijke BAM Groep die buiten Europa opereert, heeft in jont-venture met de Zuid-Afrikaanse bouwonderneming Grinaker-LTA een ‘letter of award’ ontvangen van de stad Johannesburg voor de bouw van het voetbalstadion Soccer City.

Met de bouw is inmiddels gestart. Het stadion krijgt 94.700 zitplaatsen. Hiermee wordt dit complex het belangrijkste stadion voor de wereldkampioenschappen voetbal in 2010. De bouw gaat ongeveer 160 miljoen euro kosten. Interbeton krijgt hiervan 25 procent.

Ook BAM-dochteronderneming HBM Stadien- und Sportstattenbau levert expertise voor de totstandkoming van de voetbaltempel die in 2009 gereed moet zijn. Interbeton en Grinaker-LTA hebben eveneens een aanbieding gedaan voor het nieuwe voetbalstadion in Port Elizabeth. De komende weken komt meer duidelijkheid over de eventuele toekenning van dit project. 

Reageer op dit artikel