nieuws

Tien jaar Vinex: Hoera!

Geen categorie

Bewoners van Vinex-wijken willen meer groen in hun nieuwe wijk. Dit staat in de evaluatie tien jaar ‘Vinex-nieuwbouwwijken in ons land’.

Tien jaar Vinex: Hoera!

Minister Pieter Winsemius (VROM) wil kijken of in een versneld tempo de bestaande plannen voor meer groen in deze stedelijke gebieden zoals het Haagse Ypenburg, Leidsche Rijn bij Utrecht en het Amsterdamse IJburg kunnen worden uitgevoerd. Dit brengt geen extra kosten met zich mee. 

Uit het onderzoek blijkt dat de bewoners tevreden zijn met de kwaliteit van hun woning. Het gemis aan bosjes, bomen, parken en ander groen blijkt echter een doorn in het oog van de bewoners. 

In 1995 was afgesproken dat er tot 2005 circa 650.000 nieuwe woningen zouden worden gebouwd. Het werden er uiteindelijk 680.000 meer. Wel is er minder gebouwd in de Vinex-wijken en meer in de rest van Nederland dan was afgesproken.

www.vrom.nl

Reageer op dit artikel