nieuws

Project – Symbool van de Chinese handel

Geen categorie

OMA heeft zijn tweede grote opdracht in China in de wacht gesleept. Het bureau kreeg de opdracht voor het ontwerp van de aandelenbeurs van de stad Shenzhen. De Shenzhen Stock Exchange (SSE) bestaat uit een toren met een opgetilde plint. Het gebouw bevat de kantoren van de SSE en een beurszaal. Onder de plint kunnen festivals worden gehouden en andere activiteiten worden ontplooid.

Project – Symbool van de Chinese handel

De symbolische waarde van het gebouw speelt een grotere rol in de verschijningsvorm dan het programma. Volgens Rem Koolhaas is dit een gevolg van het vrijwel virtuele karakter van Shenzhens aandelenbeurs. Daarom neemt het fysiek huisvesten een tweede plaats in ten opzichte van de representatie van het handelsproces.

Aanvang van de bouw is eind 2007. In 2008 zal het hoofdkantoor van de Chinese staatsomroep in gebruik worden genomen. Dit gebouw, de CCTV-toren, wordt op dit moment in Beijing gebouwd.

Reageer op dit artikel