nieuws

Project plan – Particulier opdrachtgeverschap in EelderZoom

Geen categorie

Bij het nieuwbouwproject van 62 woningen in de EelderZoom, zijn de bewoners opdrachtgever. Dit sluit aan bij de doelstelling van Groningen om eenderde van de nieuw te bouwen woningen in particulier opdrachtgeverschap te realiseren.

Project plan – Particulier opdrachtgeverschap in EelderZoom

De hiertoe in 2002 opgerichte stichting KUUB centrum particuliere bouw coördineert het proces en zorgt voor de afstemming van wensen en budget. 

De EelderZoom maakt deel uit van de Eelderbaan, een groene, waterrijke zone aan de westelijke rand van de stad Groningen. Er zijn vier architectenbureaus bij betrokken, die ieder een van de vier plandelen ontwerpen. Door de voorgenomen samenwerking tussen Onix architecten, Moriko Kira architect, DAAD architecten en architectenbureaus Scheffer en Van der Wal ontstaat er een duidelijke samenhang in het gebied. 

In het project worden pleinwoningen, verandawoningen en patiowoningen in diverse varianten ontwikkeld. De inspraak van de bewoners staat hierbij voorop. Van de 62 woningen zijn er zeventien starterswoningen van 130 vierkante meter met de mogelijkheid om op de tweede verdieping een dakterras en/of extra kamer te realiseren. 

Eigenaar van de nieuwbouwlocatie en initiator van het project is woningstichting De Huismeesters uit Groningen.

Zie ook www.kuub.info

 

Reageer op dit artikel