nieuws

Project – Nieuw voorzieningencluster in Amersfoort

Geen categorie

Onlangs onthulde wethouder Eerdmans van onderwijs de maquette van het nieuwe Amersfoortse voorzieningencluster ICO. Het door DP6 architectuurstudio ontworpen centrum biedt onderdak aan een openbare bibliotheek, het Vathorst College, Scholen in de Kunst, een wijktheater, een sportcentrum en een kinderdagverblijf.

Project – Nieuw voorzieningencluster in Amersfoort

De oude bakstenen fabriekslocaties aan de rand van de historische binnensteden, die zijn hergebruikt voor ateliers en andere culturele functies, vormden de inspiratiebron voor het 15.000 vierkante meter grote ontwerp. Dit heeft geresulteerd in een robuuste materialisering van baksteen, metaal en glas. Tussen de diverse volumes is een dakenlandschap toegevoegd, dat wordt gebruikt als buitenruimte voor de school. Het Vathorst College zal gebruik gaan maken van diverse ruimtes van Scholen in de Kunst en de mediatheek van de openbare bibliotheek. Hierdoor ontstaat een samenwerking tussen de verschillende gebruikers van het cluster. Het complex wordt gebouwd in het toekomstige hoofdwinkelcentrum voor de wijk Vathorst en zal naar verwachting bij aanvang van het schooljaar 2009 in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel