nieuws

Product techniek – Slank gedetailleerd

Geen categorie

Raam- en kozijnfabrikant De Kock Van Gelder introduceert op de Bouwbeurs 2007 een nieuw schuifraam onder de naam Slim Slide. Het schuifraam is ontwikkeld in samenwerking met architecten en bouwinnovatiebureau Aldus. Het is zeer slank gedetailleerd en komt tegemoet aan de vraag naar bouwproducten die een strakke vormgeving van gevels en interieurs combineren met de meest recente eisen in de wet- en regelgeving.

Het raam, voorzien van HR++ isolatieglas, loopt met wieltjes over een thermisch onderbroken aluminium profiel in het kozijn. Het kozijn zelf is leverbaar in FSC-gecertificeerd hout. Hout blijft de basis van het raamsysteem en is daarmee bepalend voor de uitstraling. Naast hout zijn aluminium en kunststof ingezet om hun specifieke positieve eigenschappen. Aan de zijkant worden de ruiten opgevangen door een kunststof zijstijl. De dubbele kierdichting en de geluidwerende beglazing zorgen voor een goede geluidsisolatie. 

Ze hebben hoge thermische en akoestische isolatiewaarden. Door de ranke profielen zijn grotere lichtopbrengsten mogelijk dan met traditionele kozijnen. De ramen worden geproduceerd met doorzichtmaten tot 2600×1800 mm. Dit levert tot 25% meer lichtopbrengst op. Het systeem is geschikt voor nieuwbouw én renovatie.

www.slimslide.nl

www.kockvangelder.nl

Reageer op dit artikel