nieuws

Product techniek – Gezond leren? Beter Ventileren!

Geen categorie

Dat het niet al te best is gesteld met het binnenmilieu op veel scholen, is zo langzamerhand wel bekend. Volgens literatuuronderzoek voldoet in 80% van de onderzochte lokalen het CO2-gehalte niet aan de gezondheidskundige advieswaarden. Ongeveer een kwart van het ziekteverzuim is gerelateerd aan het slechte binnenmilieu. Ook de leerprestaties lijden onder het gebrek aan CO2.

Product techniek – Gezond leren? Beter Ventileren!

Der vraag is wat scholen er aan kunnen doen? 

Bij veel mensen in het onderwijs leven momenteel vragen ten aanzien van het binnenklimaat op hun school. Om antwoord te geven op deze vragen is door een aantal marktpartijen de Stichting Gezond leren? Beter Ventileren! opgericht. De Stichting wil op dit onderwerp hét onafhankelijke informatiepunt zijn voor de onderwijswereld, maar ook voor facilitaire beheerders en de installatiewereld. Zij gaat vragen over het effect van een ongezond binnenmilieu en de gevolgen beantwoorden. Ook geeft zij aan welke technische oplossingen er beschikbaar zijn en hoe het onderhoud kan worden ingericht. 

Op 23 januari aanstaande wordt de nieuwe Stichting Gezond leren? Beter Ventileren! gelanceerd. Op een kick-off bijeenkomst tijdens de onderwijsbeurs NOT 2007 in de Jaarbeurs te Utrecht doet de stichting haar rol als onafhankelijk informatiepunt over goede ventilatie in het onderwijs uit de doeken. Dat doet zij met enkele korte presentaties die door TNO, SenterNovem en het bestuur van de nieuwe Stichting worden verzorgd.

Geïnteresseerden zijn welkom op dinsdag 23 januari, van 15:30 tot 16:15 uur in Theater 3 in de Jaarbeurs te Utrecht. 

www.not2007.nl
www.frisse-scholen.nl

Reageer op dit artikel