nieuws

Product interieur – Het leven begint bij 40

Geen categorie

Durlet, de Belgische fabrikant van lederen zitmeubilair, vierde op de Biënnale Interieur in Kortrijk haar veertigste verjaardag.Ter gelegenheid daarvan zijn een aantal nieuwe meubelen gepresenteerd, waaronder een nieuwe sofa en een relaxfauteuil van ontwerpster Anita Schmidt.

Product interieur – Het leven begint bij 40

De sofa Elico heeft een opklapbare rug die als hoofdsteun dienst doet. Ook de armleuningen zijn verstelbaar. Het bankstel bestaat uit een zwevend geplaatste rechthoekige basis bovenop twee metalen poten. Hierop rusten zitkussens en licht gebogen arm- en rugleuningen, die uitlopen in een spitse naad. 

De voor- en achterkant van relaxfauteuil Saxon zijn met een platte naad aan elkaar verbonden. De vorm van de fauteuil varieert van breed naar smal en weer terug, wat het ontwerp een slank en dynamisch uiterlijk geeft. In de relaxstand ondersteunt deze fauteuil de gebruiker in de zogenaamde ‘zero gravity position’. Dat wil zeggen wanneer iemand zich volledig ontspant in gewichtloze toestand, de gewrichten steeds dezelfde hoek aannemen. En deze hoeken neemt ook de relaxfauteuil aan. 

Bovendien scharnieren de armleuningen op drie punten; in het midden en aan de bevestigingspunten van zit- en rugleuning. De leuningen zijn aan de zitting verbonden door een meebewegende metalen as, op deze manier behoudt de stoel altijd zijn positie ten opzichte van het lichaam.

www.durlet.com

Reageer op dit artikel