nieuws

Plan – Nieuw wereldrecord

Geen categorie

In China komt over de Jangtze een nieuwe tuibrug. De brug wordt 8206 meter lang en is met aanbruggen in totaal 14 kilometer. De overspanningen van 1088 meter zijn een wereldrecord.

De enorme brug gaat Nantong en Changshu, 100 kilometer landinwaarts van de monding van de Jangtze met elkaar verbinden. Het brugdek krijgt tweemaal drie rijbanen. Dit om de groei, jaarlijks 15 procent, van het autoverkeer tussen de beide steden op te vangen.

Met de bouw van de brug is een bedrag van 6,45 miljard yuan gemoeid, ongeveerd 550 miljoen euro. In juni 2003 zijn de voorbereidingen voor de bouw begonnen. Naar verwachting wordt de brug in 2009 voltooid. Op dit moment staat de grootste gebouwde tuibrug in Japan, met overspanningen van 800 meter.

Reageer op dit artikel