nieuws

Personalia – Contract New Orleans voor ARCADIS en Bioengineering

Geen categorie

Advies- en ingenieursbureau ARCADIS heeft in een joint venture met Bioengineering group uit Salem, Massachusetts, een groot raamwerkcontract verworven van het U.S. Army Corps of Engineers (Corps), de Amerikaanse Rijkswaterstaat.

Het betreft het leveren van ontwerpdiensten, multidisciplinaire adviezen en uitvoeringsbegeleiding, met als doel New Orleans en de kust van de Golf van Mexico te beveiligen tegen de effecten van orkanen, zoals overstromingen. De joint venture werkt samen met de Amerikaanse bedrijven HNTB en Tetra Tech, terwijl voor specialistische hydraulische expertise een beroep wordt gedaan op WL Delft Hydraulics en Alkyon, beide uit Nederland.

Onder dit contract wordt gewerkt voor het Hurricane Protection Office en het Protection Restoration Office van het district New Orleans. De voortgang wordt bewaakt met behulp van een ‘Project Control Panel’ zodat transparant het bereiken van vooraf bepaalde, meetbare projectdoelen kan worden gevolgd.

Het contract is toegekend in het kader van de Amerikaanse regeling voor stimulering van kleine bedrijven. Bioengineering valt onder deze regeling en door de goede samenwerkingsrelatie met ARCADIS, geformaliseerd in een mentor-protégé overeenkomst, heeft de joint venture het contract kunnen verwerven. Het contract heeft een looptijd van een   jaar en kan vier keer met een jaar worden verlengd

www.arcadis-global.nl

www.bioengineering.com

Reageer op dit artikel