nieuws

Paars Rotterdam

Geen categorie

In het kader van de manifestatie Rotterdam 2007 City of Architecture krijgen veertig gebouwen die een belangrijke rol spelen in honderd jaar architectuur van de havenstad, een paars tintje. Voor het verlichtingsproject maakte Studio VollaersZwart een ontwerp onder de naam Cliffhangers. Kenmerkende details van de gebouwen worden door middel van paarse kleurvlakken uitvergroot.

De Erasmusbrug bijt de spits af. Vanaf 1 januari baadt de brug in een paars licht. Daarna   zullen steeds meer paarse gebouwen in de stad opduiken. Vanaf april is een audiotour beschikbaar. Deze leidt de toehoorder langs de gebouwen in een stadszwerftocht vol levende geluidsfragmenten. In en rond de veertig panden worden aanvullende programma’s verzorgd, zoals rondleidingen en toneel op locatie. 

Voor gratis download van de Sites & Stories audiotour zie; www.rotterdam2007.nl

Reageer op dit artikel