nieuws

Oplevering – Speciale Mosa-tegels in delicatessenwinkel

Geen categorie

In Amaison, de eerste Amsterdamse delicatessenwinkel van cateraar Maison Van den Boer, tekende architectenbureau Concrete voor het winkelontwerp. Hierin zijn de wand- en vloertegels, winkelschappen en kasten, de belangrijkste interieurelementen. De tegels zijn afkomstig van Koninklijke Mosa en speciaal voor Amaison geproduceerd.

Concrete ging in haar ontwerp terug naar de traditionele keuken van de grootmoeder van Van den Boer, vandaar dat de tegel in huisjesvorm op de vloer en wanden overvloedig is toegepast. Volgens Concrete horen tegels bij keukens, zeker bij die van honderd jaar geleden. De tegels zijn verwerkt in een speciaal patroon dat, afhankelijk van de hoek, verrassende effecten oplevert. Als de bezoeker er recht voor staat zijn plus-tekens te herkennen, als men langs de wanden kijkt is een pijl te zien. 

Concrete vroeg Koninklijke Mosa voort te borduren op twee tegels uit de bestaande collectie: de Parijse Metro-tegel voor de wanden en de donkergrijze Terra Maestricht-tegel voor de vloer. De toegepaste materialen en hun afwerking geven het idee van een oude traditionele keuken, waarin kwalitatief hoogstaand eten wordt gemaakt. Een keuken waarin luxe en gebruiksvriendelijkheid bij elkaar komen.

Voor Amaison richtte Mosa een speciale productielijn in, omdat de huisjesvorm nog niet eerder is geproduceerd. De ontwerpafdeling van het bedrijf zorgde voor de technische vertaling van de wensen van Concrete. Bijzonder, omdat de meeste fabrikanten werken met externe industrieel ontwerpers. Nadeel daarvan is dat deze weinig contact hebben met de productieafdeling. Bij Mosa kon Concrete voortdurend overleg voeren met de productontwikkelaars op de werkvloer. 

www.mosa.nl 

Reageer op dit artikel