nieuws

Oplevering – Nieuw onderzoeksterrein voor Shell

Geen categorie

Oliegigant strijkt neer in Rijswijk

Oplevering – Nieuw onderzoeksterrein voor Shell

In een integraal vernieuwd gebouwencomplex in Rijswijk heeft Shell haar internationale onderzoeks- en productietak ondergebracht. Het Shell EPiCentre bestaat uit kantoorruimten, laboratoria, researchhallen en een opleidingscentrum. 

Advies- en ingenieursbureau DHV begeleidde het ontwerp- en bouwproces. Bestaande gebouwen kregen een facelift, de nieuwbouw maakt het complex eigentijds. Logistiek is een leidend principe geweest in het ontwerp, maar ook technische voorwaarden spelen een hoofdrol. Met gevoelige functies als laboratoria zijn de klimaateisen stringent, terwijl Shell flexibel gebruik van de ruimten voor ogen had. Daarom zijn klimaatgevels en klimaatplafonds toegepast. In zoveel mogelijk ruimten is de klimaatinstallatie individueel regelbaar gemaakt.

Reageer op dit artikel