nieuws

Oplevering – Nieuw kantoor voor Stichting AAP

Geen categorie

Het aantal werknemers van Stichting AAP, gevestigd op Stadslandgoed De Kemphaan in Almere, is de laatste jaren toegenomen. De organisatie die tot voor kort was verspreid over drie kleine gebouwen is nu gecentraliseerd in een tweelaags gebouw naar ontwerp van architect Marc a Campo van A+D+P architectuur, design en planning.

Oplevering – Nieuw kantoor voor Stichting AAP

Het kantoor van circa 800 vierkante meter vloeroppervlakte sluit aan bij het imago van de stichting, die duurzaamheid en milieuvriendelijk werken voorstaat. Overal is zoveel mogelijk gebruik gemaakt Europees hout met FSC-keurmerk, ook uit Nederlandse productiebossen. De hoofdconstructie is van staal, met een invulling van houtskeletbouw. Dit betekende dat er gebouwd kon worden in prefab gebouwdelen, waardoor de bouwtijd slechts negen maanden bedroeg. Ook de dakbedekking van mos en sedum sluit aan bij de duurzame wensen van de opdrachtgever. 

In het kantoorgebouw zijn 46 vaste en twaalf flexibele werkplekken. De afwerking is sober, de leidingen van de heteluchtverwarming zijn in het zicht gelaten. 

Het nieuwe kantoor van de stichting AAP maakt deel uit van het stedebouwkundig en landschappelijk plan voor De Kemphaan dat wordt ontwikkeld tot 2015. Zo zal onder meer het aantal verblijven voor de opvang van diverse uitheemse diersoorten worden uitgebreid. 

Zie ook 
www.hmadp.nl 
www.aap.nl

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels