nieuws

Oplevering – Nederlands eerste Hostel voor alcoholverslaafden

Geen categorie

Vorige week is in Utrecht het eerste hostel voor alcoholverslaafden in Nederland geopend. Het Hostel Hogelanden is ontworpen door Versseput Architecten en staat op de locatie van de voormalige politiepost Ondiep. Het biedt onderkomen aan 23 alcoholverslaafde dak- en thuislozen. Bij het ontwerp stonden de belangen van deze toekomstige bewoners centraal.

Oplevering – Nederlands eerste Hostel voor alcoholverslaafden

De twee bouwlagen tellende nieuwbouw omarmt het Blauwe Huis, de bestaande bouw. Hiervan is de entreepartij gerenoveerd, het karakteristieke torentje is in het zicht gelaten. De verticale gevelgeleding van de nieuwbouw sluit aan op de oudbouw, maar heeft door de materialisering, zoals zinken felsplaten voor het dak en smalle aluminium gevelkozijnen, een eigentijdse uitstraling. 

Het interieur heeft een moderne, maar huiselijke uitstraling. Er is veel aandacht besteed aan de inrichting van de woonplekken en de gezamenlijke ruimtes. De kamers, met uitzicht op straat, bieden ruimte aan een bed en hebben elk een individueel vormgegeven pantry en kledingmeubel.

Intensief overleg tijdens het ontwerpproces met zowel de beheersgroep als met de omwonenden zorgde voor het gewenste draagvlak in de buurt. 

www.versseput.nl

Reageer op dit artikel