nieuws

Oplevering – Centraal serviceplein Den Haag

Geen categorie

Het Rotterdamse bureau Squizzo Architecten leverde onlangs het zogenoemde serviceplein voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Ministerie van Justitie op.

Oplevering – Centraal serviceplein Den Haag

Beide ministeries proberen de organisaties te integreren en op het serviceplein komen medewerkers, diensten en functies van de verschillende departementen samen. Binnen het bouwkundige ontwerp moesten de verschillende diensten daarom fysiek worden geïntegreerd. 

Het serviceplein ligt op de derde verdieping van de middenbouw, die op iedere hoek de verschillende hoogbouwvleugels verbindt. Het plein vormt   een knooppunt van routes vanuit de verschillende vleugels, in de bestaande situatie door middel van gangen. Door een aantal kantoorruimtes te verplaatsen en de bestaande bibliotheek een plek op het plein te geven, is een open ruimte in de middenbouw ontstaan. De kantoren aan de flanken zijn uitgevoerd met glazen systeemwanden, waardoor aan alle zijden daglicht op het plein valt. Het pleingebied is ruimtelijk benadrukt door een verhoogd plafond. 

Op het serviceplein zijn het reisbureau, bibliotheek- en informatiecentrum en de servicedesk van de twee ministeries ondergebracht. Daarnaast zijn er een leestafel, internetwerkplekken, een pantry en een spreekkamer te vinden. 

In de vormgeving is een verdere differentiatie van het plein gemaakt, waardoor er deelgebieden en plekken ontstaan waar de verschillende activiteiten kunnen plaatsvinden. De routing komt terug in de vloerbedekking en de verlichting met kleuraccenten.

www.squizzo.nl

Reageer op dit artikel