nieuws

Interieur – Zitten op de Gulden Snede

Geen categorie

Voor de Belgische meubelfabrikant Durlet ontwierp de jonge Nederlandse ontwerper Henk Heres een basiszitmeubel genaamd Stretto, dat zich in alle interieurs thuis voelt. Het idee achter dit bankstel is dat het voldoet aan de Gulden Snede.

Interieur – Zitten op de Gulden Snede

Deze verhouding vind je terug in de relatie tussen armhoogte- en zithoogte en de verhouding tussen de totale hoogte en de hoogte van de onderkant van de zitkussens. Ook de breedte van de arm- en rugleuningen is met dezelfde verhoudingen bepaald. Het resultaat is een strakke, kubistische sofa. Het meubel is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: met een open of gesloten voorzijde, en een naadloze stoffering van grote oppervlakken leer, die aan de randen zijn geplooid zijn. De metalen voet is verkrijgbaar in zwarte, witte of aluminiumkleurige poederlak.

www.durlet.com

Reageer op dit artikel