nieuws

Interieur – Opbergmeubels uit één stuk

Geen categorie

Onder de naam Zaum toonde de Portugese architect Miguel Duarte op 100% Design Londen een aantal nieuwe door hem ontworpen opbergmeubels. De meest opvallende daarvan was de Tree Dimensional Shelf.

Interieur – Opbergmeubels uit één stuk

Dit ontwerp komt voort uit de wens van Duarte de natuur te eren in plaats van het te gebruiken. Ondanks dat bomen het basismateriaal leveren voor de meeste meubels, zijn hun vormen vaak verborgen en vergeten. Daarom ontwierp Duarte een ‘boekenkast’ die bestaat uit een boomstronk, die planken van de nieuwe kunststof Blizzard draagt. Het ontwerp moet een eerbetoon zijn aan deze schepping van Moeder Natuur. De afmetingen van de kast zijn afhankelijk van de gebruikte boom en de Tree Dimensional Shelf is dus iedere keer anders. 

Gravitate Your Shelf is een roterend opbergsysteem annex ruimteverdeler, dat bestaat uit slechts twee elementen: planken van Blizzard en bollen van methylacrylaat. Dankzij de uitsparingen in de planken blijven de bollen op hun plek en houden zo het systeem in evenwicht. 

Het idee achter Magazine was een tafel te ontwerpen met een geintegreerde zitting en opbergruimte voor tijdschriften. Het sculpturale meubel kan worden uitgevoerd in geborsteld aluminium of in Corian. Ook Workstation is gebaseerd op hetzelfde ontwerpprincipe: in de tafel van Corian is een uitsparing gemaakt voor de computerkast, waarvan de vorm ook terugkomt in de bijpassende stoel. 

www.zaum.net

Reageer op dit artikel