nieuws

Interieur – Label introduceert yakleer

Geen categorie

Op de internationale meubelbeurs in Keulen introduceerde Label met yakleer beklede meubelen. Dit materiaal is nog niet eerder gebruikt voor zitmeubels, maar is robuust, karakteristiek en drie keer zo sterk als rundleer.

Interieur – Label introduceert yakleer

Het yakleer wordt ingevlogen uit de Himalaya, waar veertien miljoen huisyaks rondlopen. Lokale boeren gebruiken de yak als lastdier en het dier voorziet ook in melk, wol en vlees. De huid is slechts een bijproduct, maar voor Label is het een fraai, door de natuur getekend materiaal. De huid van de yak vertelt immers een verhaal; van extreme weersomstandigheden en een dienstbaar leven. Sommige huiden hebben zelfs zichtbare insectenbeten en daardoor is elk stuk leer anders. Label laat de verschillen bestaan, want die geven het yakleer zijn natuurlijke uitstraling.

Het yakleer kan worden toegepast op alle zitmeubelen uit de Label-collectie, hier op de foto staat de Hidde van Gerard van den Berg. 

www.label.nl

Reageer op dit artikel