nieuws

Goede isolatie voor een betere wereld

Geen categorie

Dit jaar lanceert Saint-Gobain Isover de Energy Efficiency Awards 2007. Isover, marktleider op het gebied van isolatieoplossingen, wil een bijdrage leveren aan het energie-efficiënt bouwen. De prijsvraag is een oproep aan alle bedrijven uit de bouwwereld om hun kennis te delen ten behoeve van een gezondere planeet en een betere toekomst.

De competitie richt zich specifiek op bestaande woongebouwen die tussen 2000 en 2006 zijn gerenoveerd. Een vereiste hierbij is dat het energieverbruik met minstens tweederde is gereduceerd.

Onderzoek laat zien dat de meeste bestaande gebouwen onvoldoende zijn geïsoleerd en daarmee dus bijdragen aan de groeiende uitstoot van CO2. Volgens het Plan van Aanpak voor Energie Efficiency van de Europese Commissie liggen de grootste kansen voor de besparing van energie door middel van betere isolatie bij de woonsector. 

Naast Isover wordt de prijsvraag gesteund door Sdu uitgevers, Energie-Cités, Archi-Europe en Archi-students. Professionele partijen kunnen zich tot en met 30 april aanmelden voor deelname. 

Meer informatie en een deelnameformulier zijn te vinden op www.isover.nl/energyefficiencyawards

 

Reageer op dit artikel