nieuws

Bouw Park Allemansgeest gestart

Geen categorie

Vorige maand is de bouw 122 woningen van de woonwijk Park Allemansgeest plandeel A officieel gestart met het slaan van de eerste paal door wethouder Horlings.

Bouw Park Allemansgeest gestart

Op de locatie Krimwijk II in Voorschoten aan de Vliet en in de nabijheid van het recreatiegebied Vlietland zullen in totaal circa 680 koop- en huurwoningen, waarvan dertig procent sociale woningbouw, in vier fasen worden gerealiseerd. Het beeldkwaliteitsplan en de woningen – appartementen, rijwoningen, singelwoningen en twee-onder-een-kapwoningen – zijn ontworpen door Inbo Architecten Rijswijk, KOW Stedenbouw en Architectuur en Groosman Partners architecten.

VHP stedebouwkundigen en RRog Stedenbouw en Landschap zijn verantwoordelijk voor het stedebouwkundige plan en de inrichting van de openbare ruimte. De architectuur van de woningen en de inrichting van de openbare ruimte zijn geïnspireerd op de Jugendstil. Bruggen, lantaarns en het straatmeubilair zijn voorzien van decoratieve details. 

Park Allemansgeest wordt ontwikkeld door Ontwikkelingscombinatie Park Allemansgeest CV, bestaande uit Provast, Schouten De Jong Projectontwikkeling en Waaijer Projectrealisatie. 

De verkoop van de 84 woningen van fase B is inmiddels gestart. Naar verwachting zal het totale project eind 2009 zijn afgerond. 

www.parkallemansgeest.nl

Reageer op dit artikel