nieuws

Project – Particulieren worden ontwikkelaars

Geen categorie

In Johanniterveld, gelegen in de Leidsche Rijn-wijk Het Zand, worden 34 kavels ontwikkeld door particulieren. Hiermee kunnen zij gezamenlijk op een snelle manier hun woning realiseren.

Adviesbureau KUUB is door de gemeente Utrecht, uitgever van de kavels, ingeschakeld om het traject te begeleiden: van het inschrijven en de architectenkeuze tot de oplevering. 

De kavels zijn verdeeld over vijf hofjes en ingepast in een bestaand landschap met oude bomen, boerderijen en landweggetjes. De kaveloppervlakte varieert van circa 300 tot circa 600 vierkante meter. Een kavel bestaat uit bijna 1000 vierkante meter. 

Dit projectmatig particulier opdrachtgeverschap betekent dat particulieren het ontwikkel- en bouwtraject van hun eigen woning gezamenlijk met de andere kavelnemers doorlopen. Het samen ontwikkelen levert een aantal voordelen op. Zo kan er, behalve een besparing op de bouwkosten, direct invloed worden uitgeoefend op het ontwikkelproces en is er een grote keuzevrijheid. 

www.vrijekavelsleidscherijn.nl

www.kuub.info

Reageer op dit artikel