nieuws

Product techniek – Verwarmingspomp nog efficiënter

Geen categorie

Wilo Nederland heeft de Stratos-serie verwarmingspompen uitgebreid met de Stratos ECO. Dit is een elektronisch regelbare HR-verwarmingspomp voor toepassing in eengezinswoningen.

Product techniek – Verwarmingspomp nog efficiënter

De Stratos ECO is net als de andere Stratos-pompen geclassificeerd in de energie-efficiëntieklasse A. De ECO is leverbaar met maximaal drie of vijf meter opvoerhoogte en met een DN 25 of DN 30-aansluiting.

De ECO is uitgerust met een geavanceerde motor op basis van een vernieuwde magneettechnologie, waardoor de pomp over een drie keer hoger startkoppel beschikt dan traditionele pompen. De pomp is voorzien van een vermogensregeling, waardoor het toerental afhankelijk van de omgevingsomstandigheden kan worden geregeld. De minimale vermogensopname bedraagt 5,8 Watt. De efficiënte motor combineert de voordelen van de natloop-techniek met een hoog rendement. Ten opzichte van conventionele modellen zorgt deze pomp voor een vermindering van het energieverbruik met maximaal tachtig procent. Alle pompen worden geleverd met thermische-isolerende mantel. De milieuvriendelijke pomp leent zich voor toepassing in het verwarmingsbereik van vijftien tot honderd graden Celcius.

www.wilo.nl

Reageer op dit artikel