nieuws

Product techniek – Gevel van gerecycled materiaal

Geen categorie

In samenwerking met ANA Architecten ontwikkelde Lankhorst Recycling Products kunststof gevelpanelen. Het KLP Gevelpaneel is uitgevoerd als een soort rabatdeel, met een dikte van 3 centimeter en een lengte van ca. 2,6 meter.

Product techniek – Gevel van gerecycled materiaal

De panelen worden met behulp van een aluminium H-profiel blind bevestigd. Dit profiel zorgt ook voor het opvangen van de werking van de delen. De kopse kanten van de plank zijn voorzien van lippen, om transparantie te voorkomen.

De uitstraling door het gebruik van KLP geeft een bijzonder aanzicht, dit wordt vooral benadrukt door het gebruik van planken en door de oppervlaktestructuur van KLP. Het materiaal heeft een vezelstructuur. De kleur is antraciet-zwart. Het gebruik van KLP als gevelpaneel is nog niet eerder op zo’n wijze en grootte uitgevoerd. Het is bij Multifunk toegepast op het kantoorgebouw en de woningen, bergingen en tuinafscheidingen.

Reageer op dit artikel