nieuws

Product techniek – Autodesk start Community voor ingenieurs, architecten en ontwerpers in opleiding

Geen categorie

Autodesk is de Student Engineering en Design Community gestart. Studenten in de vakgebieden architectuur, bouw, civiele techniek en werktuigbouwkunde hebben nu gratis toegang tot de professionele software die zij nodig hebben om hun ideeën te verwezenlijken. *

Product techniek – Autodesk start Community voor ingenieurs, architecten en ontwerpers in opleiding

Elke student en faculteit met een geldig educatief e-mailadres is welkom bij deze Community. Al meer dan zesduizend studenten en erkende universiteiten uit alle delen van de wereld hebben zich aangemeld als testgebruikers van de website, waar softwareproducten van Autodesk zijn te downloaden voor architectuur, industrieel ontwerp, civiele techniek en werktuigbouw. Binnenkort biedt de site ook software voor studenten op het gebied van kunst en animatie. 

Naast professionele softwareoplossingen biedt de site studenten ook de mogelijkheid om te leren, samen te werken en te communiceren met medestudenten en faculteiten over de hele wereld. 

De Community-site is de nieuwste stap van Autodesk op het gebied van universitaire opleidingen en permanente educatie. Opleiders en instituten kunnen zo hun studenten voorzien van de software die zij nodig hebben om zich voor te bereiden op hun toekomstige carrière. Dit is van belang omdat er steeds minder geschikte kandidaten zijn om openstaande vacatures op het gebied van engineering en technologie in te vullen.

Docenten reageren enthousiast op het initiatief, omdat het uiteindelijk de bouwbranche helpt bij de overstap van een 2D- naar een 3D-wereld. Bovendien zijn ze blij met de mogelijkheden die de site biedt om via het netwerk en de discussiegroepen direct contact te leggen met andere faculteiten en zo lesprogramma’s en andere informatie uit te wisselen. 

*  Voor de gratis producten gelden de regels en voorwaarden in de licentieovereenkomst voor eindgebruikers, die bij de gedownloade software zit.

http://students.autodesk.com

Reageer op dit artikel