nieuws

Product interieur – Multicultureel zitmeubel

Geen categorie

Het bankje ‘East meets West’ heeft een idealistisch doel: ontwerper Tonio de Roover wil mensen uitnodigen op zijn bank bij elkaar te zitten, te praten of te lezen en zo verrassende culturele ontmoetingen ensceneren.

Product interieur – Multicultureel zitmeubel

Het idee is ontstaan uit zijn observaties van het gebruik van meubels in Nederlandse openbare gebouwen en het gebruik van meubels en tapijten in andere culturen. 

‘East meets West’ refereert aan een vliegend tapijt en de ‘sprookjes van duizend-en-één-nacht’ en legt zo een verbinding met niet-Westerse culturen. 

De bank is zo simpel en neutraal dat hij overal is in te passen, in zowel kleinere, private ruimten als musea, bibliotheken, bioscopen, luchthavens en ziekenhuizen. Deze bank kan een menselijk accent aanbrengen in openbare ruimten, waar doorgaans het zakelijke en onpersoonlijke de toon aangeeft. Het zitmeubel is volledig te demonteren en het kleed is door middel van klittenband makkelijk los te maken om het uit te kloppen.

‘East meets West’ is mede tot stand gekomen door het Materiaalfonds en stichting Sofa.

Reageer op dit artikel