nieuws

Ontwerp Huis van de Stad in Gouda bijna beslist

Geen categorie

De ontwerpen van Claus en Kaan Architecten en van Soeters Van Eldonk Ponec architecten zijn doorgedrongen tot de volgende en definitieve stemronde voor het nieuwe Goudse Huis van de Stad.

Ontwerp Huis van de Stad in Gouda bijna beslist

In april kregen vijf architectenbureaus de opdracht hun visie te geven op de nieuwe huisvesting van de gemeente Gouda. Dit waren behalve de twee genomineerden de Jong Gortemaker Algra architecten uit Gouda, Rudy Uytenhaak Architectenbureau uit Amsterdam en Van den Oever, Zaaijer en partners architecten uit Amsterdam. Uiteindelijk viel de keuze op de inzendingen van Kees Kaan en Jos van Eldonk. Volgens de selectiecommissie voldoen deze twee kanshebbers het beste aan de financiële criteria en de gevraagde functionele, stedebouwkundige en architectonische eisen. 

Beide geselecteerde architecten hebben ervaring met soortgelijke gebouwen. Claus en kaan Architecten zijn verantwoordelijk voor de stadskantoren in Breda en Tynaarlo en het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. 
Soeters Van Eldonk Ponec architecten hebben onder andere het gemeentekantoor in Nijmegen (Mariënburg) en het Helicon-gebouw in Den Haag ontworpen. 

Van 18 tot 28 september kunnen de inwoners van Gouda hun keuze maken. De ontwerpen zijn voor die tijd te bekijken in Stadswinkel Buytenerf. Verschillende tekeningen, plattegronden en een maquette helpen deze keuze te vergemakkelijken. Ook op de site van de gemeente, www.gouda.nl, zijn de ontwerpvoorstellen te zien. Alle Gouwenaars van veertien jaar en ouder krijgen vanaf half september een stemkaart in de brievenbus, waarop zij hun voorkeur kunnen uitspreken. Op 28 september wordt de winnaar bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel