nieuws

Product interieur – Vier componenten stoel

Geen categorie

Bij uitstek geschikt voor wachtruimtes, maar ook voor de zithoek thuis, is de Twin Chair. Ontwerper Mark Prins wilde een stoel ontwikkelen die uit vier losse componenten bestaat.

Product interieur – Vier componenten stoel

Hij slaagde daarin door vier afzonderlijke panelen van berkentriplex in elkaar te schuiven zonder bevestigingsmiddelen. De vier panelen vormen zo de zitting, rugleuning en twee staanders. Het resultaat, de Twin Chair, presenteerde hij op de 100% Designbeurs in Rotterdam.

De Twin Chairs zijn door de constructie gemakkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. Als er twee stoelen worden gekocht, kan de eigenaar de vier elementen onderling uitwisselen, waardoor er zestien verschillende stoelen kunnen worden samengesteld. De stoel is leverbaar in praktisch elke kleur en de panelen kunnen ook worden bedrukt met tekst of beeld.

Prins bedacht ook een combinatie van twee Twin Chairs met daartussen een bijzettafel, te zien op de onderste foto. En het Twin Chairconcept groeit verder: momenteel buigt de ontwerper zich over accessoires, zoals geïntegreerde kussens en een opbergvak. Hij ontwikkelt ook een kleinere uitvoering voor kinderen.

www.twinchair.nl

Reageer op dit artikel