nieuws

Product interieur – Duurzaam tegeltapijt

Geen categorie

Op 100% Design in Rotterdam toonde Interface vol trots haar nieuwe tegeltapijt Straightforward, onderdeel van de nieuwe collectie Random Designs. Deze producten kunnen in willekeurige richting worden geïnstalleerd en hebben de natuur als inspiratiebron.

Product interieur – Duurzaam tegeltapijt

De uitgangspunten bij de productie waren het minimaliseren van de gebruikte grondstoffen en het gemakkelijk en effectief installeren. Tegelijkertijd voldoet de Straightforward  aan alle eisen van zwaar projecttapijt: de reductie van poolmateriaal, loopcomfort en de gunstige akoestische werking zijn intact gebleven. 

Het microtuft   – of ‘flat weave’ – tegeltapijt is geschikt voor toepassing in kantoren, winkels, recreatieruimten en restaurants. 

Het streeppatroon met de subtiele overgangen werken vuilverbergend en verhullen de onvermijdelijke looppaden die na veelvuldig gebruik ontstaan. Het patroon zorgt er ook voor dat de tegels willekeurig kunnen worden geïnstalleerd, waardoor het tegeltapijt sneller kan worden gelegd, met minder snijverlies. 

Interface lette er bovendien op dat de productie zo min mogelijk schade aan het milieu toebrengt: zo bestaat het garen voor tachtig procent uit gerecycled materiaal, de productie vindt plaats met groene electriciteit, snijverlies wordt tot een minimum beperkt en het product bevat het anti-microbiële middel Intersept. 

www.interfaceeurope.com/nl

Reageer op dit artikel