nieuws

Oplevering – Zorgvuldig in de pas

Geen categorie

Op een gewilde locatie in de wijk Nijmegen-Oost heeft architectuurcentrale Thijs Asselbergs, in opdracht van Talis Woondiensten, een appartementencomplex gerealiseerd.

Oplevering – Zorgvuldig in de pas

De 21 appartementen zijn gebouwd op de plek waar vroeger het Dominicanenklooster stond. In deze historische context heeft Asselbergs gekozen voor een inpassing en aansluiting, door een heldere verticale geleding aan te brengen, horizontale banden en een lijst als dakbeëindiging door middel van een overstek.

De plattegrond van het gebouw is wigvormig, omdat de achtergevel parallel loopt aan de zijgevel van de achterliggende gotische kerk. Door de wigvorm en de split-level elementen is geen enkele woning hetzelfde. Er is keus uit drie woningtypes, met binnen elk type verschillende woonoppervlaktes. 

Door de grote ramen in de voor- en achterzijde en de lichtkoepels in de corridor- en binnenstraat op de derde verdieping, zijn de appartementen bijzonder licht. De halftransparante glazen panelen van de gemeenschappelijke entreehal en het trappenhuis zorgen ervoor dat dit een prettige, lichte ruimte is. 

In het project is duidelijk aandacht besteed aan de detaillering van het ontwerp: zo is de hemelwaterafvoer onzichtbaar in de gevel opgenomen. De buitenverlichting en tuinafscheidingen zijn mee ontworpen en de terrasappartementen zijn voorzien van een vouwpui.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels