nieuws

Oplevering – Tuinhuis op maat

Geen categorie

2by4-architects ontwierp een tuinhuis dat langs de Oude Rijn in Leiden is gerealiseerd. Dit tuinhuis is het eerste prototype dat het architectenbureau op de markt wil brengen om in te spelen op de toenemende vraag naar kleine verblijfsruimtes.

Oplevering – Tuinhuis op maat

De serie tuinhuizen bestaat uit unieke gebouwtjes die op hun eigen manier inspelen op de wensen van de opdrachtgever. Door de maximale oppervlakte onder de 10 vierkante meter te houden kunnen de tuinhuizen bouwvergunning- en welstandsvrij worden geplaatst.

In Leiden vormt het tuinhuis de overgang tussen een diepe smalle tuin en de Oude Rijn. De bestaande houten steiger wordt tot in het tuinhuis doorgetrokken en omgevouwen tot een wand en dak. De houten binnenkant staat in contrast met de glazen en aluminium gevel. De ontwerpers kozen voor glas om vanuit het huis en de tuin het zicht op het water te behouden. Het aluminium reflecteert de kleur van de tuin wat een afwisselend beeld oplevert als gevolg van de verschillende jaargetijden. 

Reageer op dit artikel